• Basistraining Buurtbemiddeling
  • Verdiepingstraining
  • Projectontwikkeling en coördinatie
  • Buurtmediation
  • Assessmenttraining
  • Oefensessies
  • Intervisie
  • Kosten
  • Contact

Elkaar beter leren verstaan

Niets is wat het lijkt

 

Heeft u ook soms het gevoel dat een ander niet echt begrijpt wat u bedoelt?

En bent u tijdens een gesprek ook vaak met uw gedachten bij wat u zelf wilt gaan zeggen in plaats van te luisteren naar de ander? Of heeft u in een gesprek ook vaak het idee dat u al weet wat de ander wil gaan zeggen, omdat u deze situatie al zo vaak heeft meegemaakt?

 

Niets menselijks is ons vreemd

U bent geen uitzondering! De meeste mensen hebben hier wel eens last van. Daarom zijn er zoveel misverstanden tussen mensen. In het meest gunstige geval ontstaat uit zo'n misverstand een komi-sche situatie die u samen met een glimlach oplost. Maar in andere gevallen kunt u zich niet begrepen en niet erkend voelen. Of door de ander verkeerd beoordeeld of zelfs veroordeeld. U voelt zich tekortgedaan of gekwetst. U voelt zich boos of verdrietig. Teleurgesteld in uzelf of in de ander.  

 

De ander heeft het gedaan

De ander de schuld geven van het onbegrip is dan zo gebeurd. En voor dat u er erg in heeft ontstaat een gespannen, wrevelige sfeer. De ander zal hier op reageren door de confrontatie te zoeken of u juist te mijden. Als u weg kunt en nooit meer wat met de ander te maken heeft zet u het misschien nog van u af. Maar als u vaak in dit soort situaties van onbegrip en spanningen terecht komt dan zult u zich misschien afvragen hoe dit toch komt.

 

Het gevolg van ruis op de lijn

Bij misverstanden in het contact met de ander dringt de vraag wat er mis gaat zich extra op als u regelmatig te maken heeft met die ander. Die ander is bijvoorbeeld uw buurman, of uw partner, uw kind of collega. Of een burger, een klant of cliënt, een ouder in de school waarmee u als professional een werkrelatie heeft. 

 

De Roos van Leary

Durf naar uzelf te kijken

Geluk in privérelaties en plezier in uw werk en effectiviteit van uw werk is afhankelijk van de mate waarin u elkaar verstaat. Daarom is het goed om naar de manier waarop u met de ander communiceert te kijken en hiervan te leren.

 

Durf naar u zelf te kijken

 

Naar u zelf durven kijken in relatie met anderen kan het begin worden van een leerzaam en boeiend avontuur. Hoe maakt u contact, hoe luistert u, hoe kijkt u, hoe gebruikt u uw andere zintuigen? Wanneer interpreteert u en wanneer neemt u zuiver waar? Wat is uw aandeel in een  stroef verlopend contact of in een conflict.

Pas als u zelf weet wat u doet in het contact met een ander, dan zult u zicht krijgen op de effecten van uw manier van kijken en van uw gedrag. En zult u beter weten wat u zelf zou kunnen veranderen om elkaar  beter te verstaan.

 

Review training toepassen mediationvaardigheden

"Met ons team hebben we twee trainingsdagen gevolgd bij Faber-Trainingen. De grootste eye-opener was voor mij dat je veel meer invloed krijgt als je leert om jezelf eerlijk in de ogen te kijken. Alle verandering begint bij zelfinzicht. De oefeningen in de Roos van Leary hebben mij enorm geholpen om ander, nieuw en veel effectiever gedrag te leren inzetten. De sfeer waarin getraind wordt is open, respectvol, veilig en inspirerend. De trainster is in staat om de casuïstiek  geheel aan te passen  aan onze werk-praktijk.  Ik ben in staat om mijn team beter te begeleiden en effectiever te communiceren met burgers en met mijn meerderen".

Kees de Jong, ambtenaar belastingdienst

Verandering begint bij zelfinzicht

Dit thema loopt als een rode draad door alle trainingen en diensten van FaberTrainingen. We nodigen u op een speelse en veilige manier uit om in de spiegel te kijken. We gebruiken oefeningen en praktijksimulatie om inzicht te krijgen in hoe u waarneemt en hoe u zich gedraagt in contact met de ander. We helpen u om een open houding te ontwikkelen in het contact. U ondervindt wat werkt en wat niet. In de oefeningen en praktijksimulatie krijgt u de kans om ook nieuwe vaardigheden aan te leren en ermee te experimen-teren. Ervarend leren staat in alle trainingen centraal. Voor zover onder-steunend dragen we theorie aan. 

 

Elkaar beter te verstaan kunt u leren op drie verschillende niveaus:
 

Basis - Verdiepend - Masterclass

en met verschillende doelgroepen in verschillende praktische toepassingen, bijvoorbeeld:
 

  • buurtpreventiemedewerkers bij signalering op straat
     
  • buurtbemiddelaars bij het bemiddelen bij burenruzie
     
  • mediators bij het in goede banen leiden van zwaar geëscaleerde zaken
     
  • leerkrachten bij het betrekken van ouders in de school
     
  • projectteamleden in het samenwerken met collega’s aan een gezamenlijke taak
     
  • ambtenaren bij het prettiger omgaan met de burger en het terugdringen van bezwaarschriften

Bel voor meer informatie 06 51254831 of mail naar Helma Faber.

Bel voor meer informatie 06 51 25 48 31 of mail naar Helma Faber.

FaberTrainingen


Elkaar beter leren verstaan

Buurtbemiddeling

Basistraining Buurtbemiddeling

Verdiepingstraining Buurtbemiddeling

Projectontwikkeling en coördinatie

Buurtmediation

Assessmenttraining

Over Helma Faber

Kosten

Aangesloten bij


de Mediatorsfederatie Nederland

Nederlandse Mediatiors vereniging

CCV Buurtbemiddeling

 

aangesloten bij Mediatorsfederatie Nederland, Nederlandse Mediators en CCV Buurtbemiddeling

 

Facebook Facebook
LinkedIn LinkedIn


Helma Faber is ook specialist in het begeleiden van ouders en kinderen in het scheidingsproces. Zie voor meer informatie op www.fabermediation.nl.

Copyright 2023 - Faber Trainingen
Inloggen | Standaardsitelite - Website met CMS | Ziber - Mobiele website met CMS | Design by A10plus